пятница, 19 июля 2013 г.

Заняття з психології

Сценарій заняття

«Здібності до підприємництва»

Мета: дослідження індивідувальних підприємницьких здібностей

Хід засідання клубу:

        Психолог зачитує наступну притчу: «Одного разу в коконі з'явилася маленька щілина. Чоловік, що випадково проходив повз, довгі години стояв і спостерігав, як через цю маленьку щілину намагається вийти метелик. Минуло багато часу... Здавалося, метелик вже не докладав жодних зусиль, і щілина залишалася такою ж маленькою.
Чоловікові здалося, що метелик зробив все що міг, і що ні на що інше в нього не має більше сил. Тоді він вирішив допомогти метелику: узяв маленький ніж і розрізав кокон. Метелик негайно вийшов. Але його тільце було слабким і немічним, його крила були прозорими і ледь рухалися.
Чоловік продовжував спостерігати, сподіваючись, що ось-ось крила метелика розправляться та зміцніють, і він полетить. Та нічого не сталося! Залишок життя метелик волочив по землі своє слабке тільце, свої нерозправлені крила. Він так і не зміг літати.
А все тому, що чоловік, бажаючи йому допомогти, не розумів, що зусилля, які докладав метелик для того, щоб вийти через вузьку щілину кокона, необхідні, щоб рідина з тіла перейшла в крила, і щоб метелик зміг літати. Життя змушувало метелика з труднощами залишати цю оболонку, щоб, в результаті, він міг рости і розвиватися. Такі ж труднощі потрібні і нам у житті. Якби нам дозволено було б жити, не зустрічаючись з труднощами, ми були б обділені. Ми не змогли б стати сильними. Ми ніколи не змогли б літати!!!»
Після цього психолог формує мотиваційне запитання «Що ми можемо, щоб дати можливість розвинути свої здібності». Після загального обговорення, варто визначити відповіді на питання «Чи вмію я?», «Чи можу я?».
Учасникам клубу пропонується пройти тест з подальшим його обговоренням.
 Визначте свою схильність до підприємництва за допомогою тесту, розробленого фахівцями бізнес-школи Даремського університету (Великобританія). Представлений тест – це тест на загальні здібності до підприємництва, який дає змогу визначити Вашу потребу у подальшому розвитку, незалежності, творчі здібності, схильність до ризику, цілеспрямованість.

Комментариев нет:

Отправить комментарий