пятница, 25 января 2013 г.

Установче засідання

     В листопаді 2012 року з метою ознайомлення з польско – українським проектом  «Шкільна академія підприємництва», створення шкільного клубу підприємництва на базі школи, висвітлення основних задач клубу, папрямків його роботи  та орієнтовними планами, було проведено засідання клубу за наступним сценарієм.
        Основними доументами європейського співтовариства визначено компетентності якими повиння володіти молоді європейці для успішної реалізації себе як сучасної самодостатньої людини.
  Однією з ключових компетентностей є компетентність, ініціативність та підприємливість.
     Ініціативність та підприємливість означає здатність особи втілювати ідеї у життя. Вони охоплюють творчість, інноваційність, здатність йти на ризик, а також вміння планувати заходи та здійснювати їх для досягнення поставлених цілей. Вони становлять підтримку для індивідуальних осіб не тільки в їхньому щоденному приватному та суспільному житті, а також на роботі, допомагаючи їм усвідомлювати контекст їхньої праці і здатність використовувати шанси; вони є підставою для більш конкретних знань, вмінь та навичок, потрібних тим, хто займається або бере участь у громадській чи торговій діяльності. Вони повинні охоплювати усвідомлення етичних цінностей і пропагувати добре керівництво.
   Польско – український проект «Шкільна академія підприємництва», направлений на підтримку суспільно-економічного сталого розвитку країн, що розвиваються, у виконанні заходів, котрі мають на меті підвищення рівня освіти і професійної кваліфікації суспільства через запровадження елементів підприємницької освіти в школі.
   Конкретні цілі проекту:
       Розвиток в учнів та вчителів культури підприємництва та необхідних компетентностей для досягнення успіху в бізнесі або професійній кар'єрі;
Обмін досвідом у запровадженні в шкільній практиці заходів, пов'язаних із розвитком професійної активності та підприємливості;
        Прорект заплановано на два роки і буде проходити поетапно спочатку в 10 облястях Україним, а згодом охопить всю країну.
     Зараз ми з вами є учасниками 4 компонента проекту завданням якого є створення шкільного клубу підприємництва в нашій школі та подальша його діяльність.
     Члени новостворенного клубу спробують за допомогою активної діяльності здобути багато навичок необхідних для ефективного економічного мислення: аналіз ситуації, перемовини та прийняття рішення, планування заходів для збору інформації, котра би була влучною в оцінці ситуації.
      Після того як буде опрацьовано базові документи, ШКП детально запланує заходи на наступні 6 місяців  діяльності.
      Згодом шкільний клуб матиме змогу брати участь в заходах організованих для ШКП України.

   Шкільний психолог: Тези.
       Впровадження нових ідей, побудова суспільної зміни вимагає першочерового перелому схем, власних переконань і стереотипів людей, котрі беруть участь у проекті. Пропонований новий підхід до проблем професійної підтримки, у
контексті невизначеної (невідомої) перспективи розвитку ринку праці, вимагає від працівників та цілих структур, котрі над цим працюють, відкритості, навичок користуватися допомогою, творчості, а також постійного розвитку навичок роботи з людьми і для людей.
           Завданнями клубу є не тільки накопичення знань та вмінь необходних сучасній людині яка прагне займатись підприємництвом. Головна мета, сформувати активну позицію, розвиток психологічних характкристик притаманних людині підприємливої. Рохвиток підприємливості як вирішального фактора у становлені успішної особистості сучасного суспільства.
         На заняттях ми будемо розвивати в собі ці якості. Спробуємо переосмислити своє відношення до сучасних суспільно – економічних відносин і свого містя в їх структурі

Комментариев нет:

Отправить комментарий